PR online capcană sau ajutor?

capcanele online

 

Am două întrebari, cât de reale sunt informaţiile din domeniul online şi de ce sunt importante în PR?

Domeniul online a avut un punct de desfacere în Romania în anul 2000 şi utilizarea lui a luat amploare de la an la an. Acum în zilele noastre internetul nu mai este considerat un lux sau un moft, este defapt o necesitate. Toate informaţiile , nelamuririle , şi problemele sunt la un click distanţa.

Comoditatea urbana declanşata din pricina mediului online, nu poate fi doar un beneficiu, poate chiar să raneasca, deoarece oamenii nu se mai documenteaza despre autenticitatea informaţiilor şi trateaza boli cu ajutorul ” specialiştilor” din mediul online, sau fac cumparaturi de pe site-uri neoficiale şi îşi expun datele personale.

Acum să trecem la oile noastre şi să înţelegem de ce informaţiile din domeniul online sunt importante în PR. Deoarece comunicarea în masă poate fi atinsă online , PR-iști apelează la acest domeniu, ei au ocazia de a acapara toate categoriile de oameni, și paleta de informații este diversificată. Cu toate acestea exista și un minus mare, pentru că nu exista comunicare interpersonală, PR-iști nu isi pot schimba poziția in funcție de reacțiile acestora.

PR online sa demonstrat sa fie cel mai accesibil mod de comunicare si interacțiune , pentru că oamenii cotidieni preferă comoditatea PR-iști s-au reprofilat de la conferințe live la conferințe online.

Totuși importanța PR- ului online este că reușește să aducă informații noi si de actualitate cliențiilor. În același timp PR – iști au ocazia sa afle feedback-ul din partea publicului , și în caz de dezastru , pot reacționa inmediat,sau in caz de nelamuriri pot relua subiectul și explicat mai în detaliu.

Reclame

Despre Coseri Anca

Mă numesc Anca, locuiesc și lucrez în Timisoara. Îmi place să scriu, să citesc, să mă distrez. Am 26 de ani dar uneori mă port ca un copil. Îmi place viața, îmi plac lucrurile frumoase, oamenii frumoși și încerc să mă agăț de fiecare mărunțiș care-mi poate înveseli ziua și sufletul. Cred în frumusețea și valoarea sentimentelor pure și sincere, în gesturile făcute din inimă, în cuvintele pline de însemnătate. Îmi place să mă înconjor numai de oameni optimiști, calzi, generoși, visători, aidoma mie. Nu mi-e teamă să recunosc că uneori mi-e teamă. De singurătate, de minciuni, de răutate, de răceală, de întuneric , de lipsa curajului, de ziua de mâine. Dar, tot ce am trăit până acum, tot ce am văzut, tot ce am simțit au trezit în mine o poftă insațiabilă de viață, de fericire, de împlinire. Nu trece o zi fără ca eu să nu mă simt recunoscătoare pentru miile de binecuvântări din viața mea, pentru sutele de minuni și experiențe care m-au schimbat în persoana care sunt astăzi. Ador să scriu, nu are importanță ora sau locul ci ceea ce simt în momentul acela. Fiecare greșeală, fiecare pas , fiecare decizie luată mi-au maturizat gândurile și sentimentele. Scriu din dragoste pentru viață, scriu pentru mine, scriu pentru fiecare om care se regăsește în rândurile mele. Scriu pentru a-mi alina sufletul, pentru a-mi ușura conștiința și nu în ultimul rând scriu pentru trecut, prezent și viitor. Un fel de amintire , un dar prețios pe care mi-l ofer mie peste ani. Acest blog nu este un jurnal online , ci mai degrabă un locşor pentru gândurile şi elucubraţiile mele.
Acest articol a fost publicat în PR Online. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s