O DILEMA : PUSH SAU PULL?

Imagine

Pentru cei care nu cunosc noțiuniile:

push = împingere, impuls; a împinge
pull = a trage

Ce înseamnă Push Social Media

Push social media – poate ați auzit de acest concept. Este vorba de a “împinge” spre destinatar un conținut, fie că e vorba de informații sau reclame.

Cel mai adesea, asemenea servicii se bazează pe o înscriere prealabilă.De multe ori înscrierea e “agațată” de un serviciu gratuit, cum ar fi un cont de email. Ești nevoit să primești reclamele de la Yahoo Mail, fie ca iți place sau nu. E o opțiune pe care nu poți s-o ai.

Tehnologia push a înregistrat o oarecare extindere în perioada anilor 1990, cand ea a fost integrată în cadrul celor mai populare browsere de Internet,Internet Explorer și Mozilla (pe atunci Netscape Navigator). Era vorba dePointCast Network. Prin acest serviciu se furnizau știri ßi cotații de bursă. El a pierdut din popularitate pentru a fi înlocuit total în anii 2000 cu RSS, care este o tehnologie pull.

Acest lucru mi s-a părut deosebit de interesant deoarece astazi nu poți concepe informarea fără RSS. El te ajută sa selectezi și sa citești articolele și informațiile care te interesează, informații prezente în locuri diferite pe Internet. În primul rand selectezi RSS-urile pe care vrei sa le citești, apoi din cadrul fiecarui RSS selectezi ce articole “sună bine”. Oamenii și-au dat seama ca e mai bine sa oferi opțiunea pull decât să împingi (push) conținutul spre utilizator.

 

Reclame

Despre Coseri Anca

Mă numesc Anca, locuiesc și lucrez în Timisoara. Îmi place să scriu, să citesc, să mă distrez. Am 26 de ani dar uneori mă port ca un copil. Îmi place viața, îmi plac lucrurile frumoase, oamenii frumoși și încerc să mă agăț de fiecare mărunțiș care-mi poate înveseli ziua și sufletul. Cred în frumusețea și valoarea sentimentelor pure și sincere, în gesturile făcute din inimă, în cuvintele pline de însemnătate. Îmi place să mă înconjor numai de oameni optimiști, calzi, generoși, visători, aidoma mie. Nu mi-e teamă să recunosc că uneori mi-e teamă. De singurătate, de minciuni, de răutate, de răceală, de întuneric , de lipsa curajului, de ziua de mâine. Dar, tot ce am trăit până acum, tot ce am văzut, tot ce am simțit au trezit în mine o poftă insațiabilă de viață, de fericire, de împlinire. Nu trece o zi fără ca eu să nu mă simt recunoscătoare pentru miile de binecuvântări din viața mea, pentru sutele de minuni și experiențe care m-au schimbat în persoana care sunt astăzi. Ador să scriu, nu are importanță ora sau locul ci ceea ce simt în momentul acela. Fiecare greșeală, fiecare pas , fiecare decizie luată mi-au maturizat gândurile și sentimentele. Scriu din dragoste pentru viață, scriu pentru mine, scriu pentru fiecare om care se regăsește în rândurile mele. Scriu pentru a-mi alina sufletul, pentru a-mi ușura conștiința și nu în ultimul rând scriu pentru trecut, prezent și viitor. Un fel de amintire , un dar prețios pe care mi-l ofer mie peste ani. Acest blog nu este un jurnal online , ci mai degrabă un locşor pentru gândurile şi elucubraţiile mele.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s