Cum să ne construim un brand personal de succes?

Poate te întrebi ce este brandul tău personal
Pe scurt, brandul tău personal este cine ești tu!

Mă gândesc care ar fi acele ingrediente cheie, fără de care brandingul personal nu poate exista și care ne pot diferenția de alții. Suntem într-o societate în care toți vrem sâ avem un brand personal, fapt care nu poate decât sa ne bucure.

Insă cum ne remarcăm?
Cred ca trei elemente sunt suficiente pentru a realiza acest lucru: pasiunea pentru ceea ce faci, abilitatile de leadership și experiența pe care o ai în domeniul tău de expertiză.

De ce este importantă pasiunea?
Pentru că este important să iubești ceea ce faci, fapt care se observă cu ușurința la cei care cred cu tărie și sunt implicați cu adevarat în munca lor. De fapt, atunci cand iți construiești brandul personal, oamenii te vor aprecia tocmai pentru aptitudinile tale unice.

Iată cea mai scurtă definiție a brandului personal: este cel care expune cine ești tu cu adevarat în ochii lumii exterioare. Acum ceea ce trebuie sa conștientizezi este faptul că fie că vrei, fie că nu vrei, tu ai un brand personal unic, original și irepetabil!

De ce este necesar să îmi construiesc un brand personal?20130401-002316.jpg
Cred că ați observat cu toții că în lumea noastră contemporană, toată goana nebună este după branduri puternice și super cunoscute în întreaga lume. Dacă până mai azi, doar oamenii care aspirau să fie celebrități sau personaje politice își construiau branduri puternice și rezistente, acum dacă vrei să fii cu adevarat profesionist în ceea ce lucrezi, brandingul personal este o abilitate esențială pentru succesul tău.

Care este beneficiul meu dacă îmi construiesc brandul personal?
Răspunsul cel mai simplu este că te ajută să te diferentiezi într-o lume în care cei mai mulți tind să fie profesioniști și să adaugi valoare propriei tale personalitați. Brandul personal îți va da valoarea premium pe care toți o dorim. La fel cum noi căutam mereu produse premium, fie ca sunt mașini, case, obiecte casnice, așa și viitorii angajatori sau clienții caută persoane premium.

Iată trei beneficii majore care reies din construcția de brand personal:
Valoare crescută. Întotdeauna un brand puternic va fi asociat cu o valoare mai mare. Gânditi-va la brandul Donald Trump. Ascultăm azi suma pe care o cere pentru a susține un discurs în public, fapt care îi aduce lejer câteva milioane de dolari în cont. Doar vorbind 2 ore în public!
Cost scăzut al vanzării. Cu totii avem ceva de vândut. Daca ai un brand puternic, îți va fi mult mai ușor sa îi convingi pe ceilalți să te cumpere.
Garantează satisfacția. Brandurile cunoscute și puternice au avantajul că asigură satisfacția clientilor, deoarece exista un grad implicit de incredere in calitatea acestora.
Cum sa încep în a-mi construi propriul brand de succes?

Sunt convinsă că știți noțiunea de “scara succesului”. De asemenea, stiți că unii dintre noi se trezesc din start pe ultima treaptă a succesului, fie datorită familiei care deține milioane în conturi sau proprietăți, fie tagmei de sânge nobil în care s-au născut și altor cauze plăcute, dar exterioare lor. Însă există și persoane pentru care succesul începe cu prima treaptă și în continuare, pas cu pas, se urcă până ce ajung pe cea mai de sus treaptă a succesului.

 

Reclame

Despre Coseri Anca

Mă numesc Anca, locuiesc și lucrez în Timisoara. Îmi place să scriu, să citesc, să mă distrez. Am 26 de ani dar uneori mă port ca un copil. Îmi place viața, îmi plac lucrurile frumoase, oamenii frumoși și încerc să mă agăț de fiecare mărunțiș care-mi poate înveseli ziua și sufletul. Cred în frumusețea și valoarea sentimentelor pure și sincere, în gesturile făcute din inimă, în cuvintele pline de însemnătate. Îmi place să mă înconjor numai de oameni optimiști, calzi, generoși, visători, aidoma mie. Nu mi-e teamă să recunosc că uneori mi-e teamă. De singurătate, de minciuni, de răutate, de răceală, de întuneric , de lipsa curajului, de ziua de mâine. Dar, tot ce am trăit până acum, tot ce am văzut, tot ce am simțit au trezit în mine o poftă insațiabilă de viață, de fericire, de împlinire. Nu trece o zi fără ca eu să nu mă simt recunoscătoare pentru miile de binecuvântări din viața mea, pentru sutele de minuni și experiențe care m-au schimbat în persoana care sunt astăzi. Ador să scriu, nu are importanță ora sau locul ci ceea ce simt în momentul acela. Fiecare greșeală, fiecare pas , fiecare decizie luată mi-au maturizat gândurile și sentimentele. Scriu din dragoste pentru viață, scriu pentru mine, scriu pentru fiecare om care se regăsește în rândurile mele. Scriu pentru a-mi alina sufletul, pentru a-mi ușura conștiința și nu în ultimul rând scriu pentru trecut, prezent și viitor. Un fel de amintire , un dar prețios pe care mi-l ofer mie peste ani. Acest blog nu este un jurnal online , ci mai degrabă un locşor pentru gândurile şi elucubraţiile mele.
Acest articol a fost publicat în PR Online și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s